Zakręcone szaszłyki

Zgłoś nadużycie

Dodał: Otylia-sieczka
Dodano do:  Dania mięsne
Oglądalność strony:  567 odsłony
Czas przygotowania:  25 minuty
Czas gotowania:  25 minuty
Danie: przekąski

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 2-3 filety z pierski kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy do złotego kurczaka Knorr
  • oliwa z oliwek
  • 1 opakowanie sosu czonkowego Knorr
  • wykałaczki

Wskazówki

Filety z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić w cieńkie paki (w miarę możliwości jak najdłuższe). Przełożyć do miski, polać oliwą i opruszyć przyprawą do kurczaka. Odstawić na 30 min. Paseczki nabijać na wykałaczki tak aby powstała serpentynka.

Szaszłyki obsamażyć na rumiana i dusić przez ok 20 min.

Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu.

Podawać z frytkami i surówką.

Nie dodano żadnej recenzji