Whoopies z serkiem Almette z gruszką i jabłkiem „a la Tatin”

Zgłoś nadużycie

Whoopies z serkiem Almette z gruszką i jabłkiem  „a la Tatin”
1 of 1 Zdjęcia hera
Załaduj zdjęcie
Dodał: Hera
Dodano do:  Ciasta i ciasteczka
Oglądalność strony:  516 odsłony
Czas przygotowania:  20 minuty
Czas gotowania:  15 minuty
Danie: wypieki

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 2 opakowania serka Almette z gruszką i jabłkiem
    240 g mąki pszennej
    0, 5 saszetki proszku do pieczenia
    120 g masła
    180 g brązowego cukru (drobny)
    1 jajko
    100 ml mleka 2%
    1 opakowanie gorzkiego kakao
    1 małe opakowanie serka mascarpone

Wskazówki

Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C. Ucieramy masło z cukrem tak, aby uzyskać puszystą masę. Dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao (może być bez). Całość delikatnie mieszamy, wlewając stopniowo mleko. Masę nakładamy na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Do nakładania używamy rękawa cukierniczego, dzięki czemu powstają małe ciasteczka. Pieczemy przez 15 min. Wyciągamy z pieca i zostawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy mascarpone z serkiem Almette z gruszką i jabłkiem. Gotową masę nakładamy na ciasteczko przy pomocy rękawa cukierniczego i przykrywamy je drugim. Serwujemy na talerzu, po trzy ciasteczka na osobę.

Nie dodano żadnej recenzji