Waniliowe muffiny bez glutenu

Zgłoś nadużycie

Waniliowe muffiny bez glutenu
1 of 1 Zdjęcia hera
Załaduj zdjęcie
Dodał: Hera
Dodano do:  Ciasta i ciasteczka
Oglądalność strony:  629 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: wypieki

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 2 szklanki mąki owsianej
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka
    1/2 szklanki oliwy extra virgin, np. Olivari
    3/4 szklanki mleka waniliowego ViveSoy
    dodatkowo możemy wrzucić pokrojone truskawki, jabłka lub banany

Wskazówki

Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać łyżką. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do otworów na blasze do pieczenia muffinów powkładać papilotki i zalać ciastem do ¾ wysokości. Piec 15-20 minut.

Nie dodano żadnej recenzji