Truskawki w syropie

Zgłoś nadużycie

Dodał: Angela
Dodano do:  Przetwory
Oglądalność strony:  430 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: desery

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 1 kg truskawek /całe
  • zdrowe
  • jędrne/
  • 1 kg cukru

Wskazówki

Truskawki zasypać cukrem i pozostawić na 24 godz. Następnie podgrzać do zagotowania i gotować jeszcze 5 min. Odstawić w chłodne miejsce, aby szybko wystygły.Czynność tą powtórzyć jeszcze 2 razy przez kolejne 2 dni.W trakcie gotowania ostrożnie zamieszać.W trzecim dniu gorące nałożyć do słoików, zalać częścią syropu, zakręcić, odwrócić i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.Pozostały syrop rozcieńczyć wodą i wypić.

Nie dodano żadnej recenzji