Tost croque madame

Zgłoś nadużycie

Tost croque madame
1 of 1 Zdjęcia hera
Załaduj zdjęcie
Dodał: Hera
Dodano do:  Zapiekanki, pizze
Oglądalność strony:  674 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: śniadania

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 4 kromki chleba tostowego 
    4 duże plasterki sera Aldamer MSM Mońki
    4 plasterki szynki
    2 jajka
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz
    keczup

Wskazówki

Na dwóch kromkach pieczywa kładziemy po plasterku sera – takiej wielkości, 
aby przykrywały całą kromkę, po 2 plasterki szynki oraz ponownie plasterki sera. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę smarujemy masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażymy na patelni, na średnim ogniu, aż kanapki się zarumienią, a ser w środku porządnie roztopi i będzie ciągnący. W międzyczasie na patelni, na odrobinie masła, smażymy jajka sadzone. Czekamy aż białko się zetnie i lekko zarumieni od spodu. Doprawiamy solą i pieprzem. Taką podpieczoną kanapkę wykładamy na talerz. Na górze kładziemy jajko sadzone. Smacznego!
przepis: SM Mońki

Nie dodano żadnej recenzji