Toskańska zupa Pappa al pomodoro

Zgłoś nadużycie

Toskańska zupa Pappa al pomodoro
1 of 1 Zdjęcia CIRIO
Załaduj zdjęcie
Dodał: CIRIO
Dodano do:  Zupy
Oglądalność strony:  991 odsłony
Czas przygotowania:  30 minuty
Czas gotowania:  6 minuty
Danie: zupy

Pozostałe informacje

Kuchnia: włoska

Składniki

  • (dla 4 osób)
  •  
  • 350 g czerstwego chleba bez soli
    1 l bulionu z warzyw
    2 ząbki czosnku
    Oliwa z oliwek Extra Vergine
    Bazylia
    1 łyżeczka cukru
    Sól
    CIRIO Przecier Passata Rustica

Wskazówki

1. Pokrój chleb na 8 cienkich kromek, włóż do tostera na kilka minut, ostudź następnie pokrusz razem z obranym ząbkiem posiekanego czosnku.
2. W garnku zmieszaj chleb, dodaj przecier Passata Rustica Cirio, dodaj sporą ilość bulionu z warzyw, sól, łyżeczkę cukru i gotuj przez 40-50 minut, aż bulion całkowicie odparuje, mieszając od czasu do czasu.
3. Ugotowana zupę rozlej do miseczek, polej oliwą z oliwek, dodaj listki świeżej bazylii.

Nie dodano żadnej recenzji