Szaszłyk z ryb Spiedini di pesce z Ligurii

Zgłoś nadużycie

Szaszłyk z ryb Spiedini di pesce z Ligurii
1 of 1 Zdjęcia CIRIO
Załaduj zdjęcie
Dodał: CIRIO
Dodano do:  Ryby, owoce morza
Oglądalność strony:  842 odsłony
Czas przygotowania:  20 minuty
Czas gotowania:  5 minuty
Danie: przekąski

Pozostałe informacje

Kuchnia: włoska

Składniki

  • 400 g filetów z żabnicy (możesz ją zastąpić dorszem)
    16 plasterków świeżego bekonu
    12 małży
    1 cebula
    Białe wino (wytrawne)
    Natka pietruszki, rozmaryn, sól, pieprz
    CIRIO Pomidory bez skóry (400g)

Wskazówki

1. Małże umieść w garnku, dodaj 75 ml wody i 15 ml wina. Gotuj pod przykryciem, aż wszystkie małże się otworzą. Wyjmij małże ze skorupek, odcedź, ale nie wylewaj płynu.
2. Przygotuj sos: cebulę pokrój w plastry, podsmaż na oliwie przez ok. 4 min. Dodaj wywar, w którym gotowały się małże, pomidory Cirio, rozmaryn, pietruszkę, sól i pieprz. Gotuj przez 2 min.
3. Filet umyj, osusz, pokrój na 16 kawałków, owiń w plasterki bekonu. Na 4 patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian kawałki ryby i małże. Podsmaż na oliwie przez ok. 5 mon.
4. Podawaj na sosie pomidorowym.

Nie dodano żadnej recenzji