Sernik z polewą jogurtowo-trzcinową

Zgłoś nadużycie

Dodał: Hera
Dodano do:  Przekąski
Oglądalność strony:  590 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: wypieki

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • na spód ciasta:
  • 200 g pierniczków
    50 g miękkiego masła
  • na ciasto:
    500 g sera twarogowego 3-krotnie zmielonego (może być z wiaderka)
    70 g śmietanki kremówki
    4 jajka
    100 g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
    Opakowanie budyniu waniliowego
  • na polewę:
    150 ml jogurtu naturalnego
    2 łyżeczki soku z cytryny lub pomarańczy
    100 g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT

Wskazówki

Przygotować spód ciasta: pierniczki zmiksować z masłem, wyłożyć dno i boki tortownicy o średnicy 20 cm. Piec 10 min w temperaturze 190°C. Ostudzić spód. Temperaturę w piekarniku zmniejszyć do 180°C. Przygotować ciasto: ser utrzeć z Cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT, następnie cały czas ucierając dodawać po jednym jajku. Dodać śmietankę oraz budyń i zmiksować. Masę przelać na ostudzony spód. Wstawić do piekarnika na 50 minut. 10 minut przed końcem pieczenia wierzch polać polewą przygotowaną z podanych składników i dopiec. Gotowy sernik studzić w uchylonym piekarniku. Następnie przełożyć do lodówki na minimum 2 h a najlepiej na całą noc. Przed podaniem można posypać po wierzchu Cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT.

Nie dodano żadnej recenzji