Paprykowo-cebulowa sałatka

Zgłoś nadużycie

Dodał: Hera
Dodano do:  Przetwory
Oglądalność strony:  517 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: dodatki

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 1,5 kg czerwonej papryki
  • 0, 75 kg cebuli
  • 0,25 l octu 10%
  • 2 l wody
  • 0,2 kg cukru
  • 3-4 ziela angielskie
  • 2-3 liscie laurowe
  • 6-8 ziarenek czarnego pieprzu
  • 3-4 goździki

Wskazówki

Wodę, ocet, cukier i przyprawy zagotować. Paprykę i cebulę pokroić w cieniutkie paseczki, przełożyć do oddzielnych misek, posolić. Odstawić na 2 godziny. Następnie dokładnie odcisnąć, włożyć do zalewy i gotować 10 minut. Gorące przełożyć do słoików, na sałatkę do każdego słoika wylać 1 łyżkę oleju, krótko pasteryzować. Doskonała do wędliny i nie

Nie dodano żadnej recenzji