Rolady schabowe faszerowane jabłkami

Zgłoś nadużycie

Dodał: Agnethia
Dodano do:  Dania mięsne
Oglądalność strony:  548 odsłony
Czas przygotowania:  20 minuty
Czas gotowania:  60 minuty
Danie: dania główne

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 600 g schabu
  • 4 jabłka (renety)
  • garść żurawiny suszonej
  • Przyparwa w mini kostkach pietruszka Knorr
  • Rosół z kury z pietruszką i bubczykiem
  • 2 łodugi selera naciowego

Wskazówki

Mięso kroimy na plastry i rozklepujemy. Opruszamy solą i pieprzem. Jabłka kroimy w kosteczkę, dodajemy do nich suszoną żurawiną oraz przyprawę w mini kostkach pietruszka Knorr i doprawiamy pieprzem. Na każdego kotleta nakładamy trochę jabłek i zwijamy roladkę. Spinamy wykałaczką i opruszamy mąką. Na patelni o grubym dnie rozgrzewamy 2-3 łyżki masła i dodajemy pokrojone łodygi selera. Gdy się lekko zeszklą obsmażamy szybko mięsne roladki. Zalawamy Rosołem z kury z pietruszką i lubczykim (rozpuszczony w 350 ml wody) oraz dodajemy pozostałe jabłka z żurawiną. Dusimy ok 45 min. do miękkości. Podajemy z ryżem lub kaszą jaglaną.

Nie dodano żadnej recenzji