Duszony kurczak z fasolką

Zgłoś nadużycie

Dodał: Angela
Dodano do:  Dania drobiowe
Oglądalność strony:  545 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: dania główne

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 6 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 45 dag ugotowanej na półtwardo fasolki szparagowej
  • 300 ml mleka
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/2 sproszkowanego cynamonu szczypta sproszkowanych lub utłuczonych goździków sól i pieprz do smaku

Wskazówki

Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. W rondlu rozgrzać tłuszcz. obsmażyć na nim filety z obu stron na złoty kolor. Posypać przyprawami. Zalać mlekiem. Dusić na wolnym ogniu ok 10 min. Dodać pokrojoną na kawałki fasolkę oraz ketchup. Dusić dalej do miękkości mięsa i fasolki. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z ziemnia

Nie dodano żadnej recenzji