Paccheri nadziewane miecznikiem z Campanii

Zgłoś nadużycie

Paccheri nadziewane miecznikiem z Campanii
1 of 1 Zdjęcia CIRIO
Załaduj zdjęcie
Dodał: CIRIO
Dodano do:  Makarony
Oglądalność strony:  503 odsłony
Czas przygotowania:  30 minuty
Czas gotowania:  15 minuty
Danie: dania główne

Pozostałe informacje

Kuchnia: włoska

Składniki

  • (dla 4 osób)
  •  
  • 36 szt. makaronu Paccheri (gruba, krótka rurka, idealna do nadziewania)
    450 g steku z miecznika
    250 g pełnoziarnistego pieczywa
    100 g cykorii
    CIRIO pomidory bez skóry
    Oliwa z oliwek Extra Vergine
    Natka pietruszki
    Majeranek, rozmaryn i bazylia
    Chilli, sól, pieprz

Wskazówki

1. Ugotuj makaron w osolonym wrzątku, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź, rozłóż na tacy. Chleb pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie, dodaj majeranek i rozmaryn. Smaż przez ok. 2 min na dużym ogniu, następnie zapiecz w piekarniku przez kolejne 6 min (180°C), na końcu zmiksuj w blenderze.
2. Na oliwie z oliwek podsmaż cykorię, dodaj posiekany czosnek, natkę, chilli, smaż przez 2 min. Rybę usmaż z obydwu stron, doprawiając solą.
3. Z ryby usuń skórę, pokrój na małe kawałki zmiksuj w blenedrze razem z chlebem i cykorią. Nadziej makaron farszem.
4. Podsmaż posiekany czosnek na oliwie, dodaj pomidory Cirio, sól, pieprz, bazylię i majeranek. Gotuj przez 15 min. Faszerowane Paccheri podawaj na gorącym sosie.

Nie dodano żadnej recenzji