Pęczak z warzywami

Zgłoś nadużycie

Dodał: Agnethia
Dodano do:  Ryże i kasze
Oglądalność strony:  620 odsłony
Czas przygotowania:  10 minuty
Czas gotowania:  60 minuty
Danie: dania główne

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • Bulion na włoszcyźnie Knor - 1 sztuka
  • 1 szklanka pęczaku
  • 1 szkl. piwa
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • mała cukinia
  • 1/2 szkl. zielonego groszku
  • 1/2 szklanki czerwonej fasoli
  • pieprz czarny mielony
  • koperek 1/2 pęczka

Wskazówki

Na maśle przesmażamy pęczak, a następnie zalewamy nulionem Knorr rozpuszczonym w szklacne wody oraz dodajemy warzywa pokrojone w kostkę, a także zielony groszek i fasolę. Kiedy kasza wpije cały płyn dolewamy szklankę piwa i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Doprawiamy pieprzem i świeżym koperkiem.

Nie dodano żadnej recenzji