Nagetsy panierowane w krakersach

Zgłoś nadużycie

Dodał: Kasienka1996
Dodano do:  Przekąski
Oglądalność strony:  1115 odsłony
Czas przygotowania:  30 minuty
Czas gotowania:  20 minuty
Danie: przekąski

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • garść koperku
  • łyżka śmietany
  • 3łyżeczki majonezu
  • sól pieprz 
  • ząbek czosnku
  • szklanka maślanki
  • paczkę krakersów

Wskazówki

Do miski włożyć pokrojoną w paski pierś dodać pół łyżeczki soli , szczyptę pieprzu i maślankę ,włożyć do lodówki na 8-12godz. Paczkę krakersów rozgnieść wałkiem , następnie wyjąć pierś z kurczaka . Kurczaka obsypać rozgniecionymi krakersami. 

SOS:  koperek,łyżka śmietany , 3 łyżki majonezu , sól , pieprz i czosnek wymieszać.

Pierś piec w piekarniku nagrzanym do 200stopni na 20-25min. Przygotowaną pierś maczać w sosie.

Smacznego :)

Nie dodano żadnej recenzji