Muffinki z nadzieniem twarożkowym

Zgłoś nadużycie

Dodał: Otylia-sieczka
Dodano do:  Ciasta i ciasteczka
Oglądalność strony:  730 odsłony
Czas przygotowania:  15 minuty
Czas gotowania:  20 minuty
Danie: wypieki

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • Ciasto:
  • 275 g maki
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 3 łyżki kakao
  • 1 jajko
  • 130 g brązowego cukru
  • 80 g masła
  • 300 g maślanki
  • Masa twarożkowa
  • 100 g sera białego śmietankowego
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 2 łyżki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • Do dekoracji:
  • Polewa Dr Oetker
  • posypka kolorowa Dr Oetker
  • Serduszka czekoladowe
  • Ażurki Dr Oetker
  •  

Wskazówki

Ciasto:

Suche składniki wymieszać razem, dodać rozbełtane jako, maślankę i masło. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę.

Masa twarożkowa:

Ser zmiksować, dodać cukier i wiórki, razem połączyć.

Forme na muffinki wyłożyć papilotkami, do każdej dodać po 2 łyżki ciasta, nastepnie 1 łyżeczkę masy twarożkowej i ponownie po 1 łyżce ciasta. Muffinki piec przez ok 20-25 min w 180 C. Po przestudzeniu udekorować polewami z czekolady białej i kakaowej, kolorową posypką, czekoladowymi serduszkami, ażurkami.

Nie dodano żadnej recenzji