Mini sznycelki z serem mozarella

Zgłoś nadużycie

Dodał: Otylia-sieczka
Dodano do:  Dania mięsne
Oglądalność strony:  341 odsłony
Czas przygotowania:  25 minuty
Czas gotowania:  35 minuty
Danie: dania główne

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • Sznycle z indyka
    szynka
    pieczarki
    cebula
    pomidory
    ser mozarella
    Zamiast powyższych składników proponuję użyć gotowy sos słodko-kwaśny Knorr 
  • przyprawy:
    sól
    pieprz
  • przyprwawa do kurczaka Knorr
  • oregano
  • bazylia

Wskazówki

Sznycle z indyka myjemy i osuszamy. Następnie dzielimy na niewielkie kawałki i rozbijamy lekko tłuczkiem nadając im kształt lekko okrągły. Oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy na patelni rumieniąc sznycelki z obu stron. Pieczarki kroimy w półplasterki i smażymy na oliwie, następnie dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki (słupki) szynkę i dalej smażymy, dodajemy posiekaną cebulkę i posiekane pomidory, całość doprawiamy do smaku przyprawami i odparowujemy tak by powstał lekko gęstawy sosik. Sznycelki układamy na patelni i polewamy naszym sosem. Na wierzch układamy mozarellę pokrojoną w plastry i dusimy pod przykryciem do momentu roztopienia sera. Sznycelki można podawać z frytkami Knorr (fix) i świeżą surowką. Smacznego

Nie dodano żadnej recenzji