Leniwe

Zgłoś nadużycie

Dodał: Serena123
Dodano do:  Pierogi, kluski
Oglądalność strony:  669 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: kolacja

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 60 dkg twarogu lub sera twarogowego
  • 2 jaja
  • 10 dkg mąki
  • 1 dkg tartej bułki
  • 2 dkg masła

Wskazówki

Ser przepuścić przez maszynkę, wymieszać z żółtkami, dodać przesianą mąkę i białko ubite na sztywną pianę. Na stolnicy posypanej mąką formpwać z ciasta wałki, spłaszczając je i pokroić w skośne kluski. Natychmiast gotować wrzucając partiami do wrzątku. Gdy wypłyną , wyjmować ostrożnie łyżką cedzakową i dokładnie osączyć.

Podawać polane masłem ze zrumienioną na patelni tartą bułką,

Nie dodano żadnej recenzji