Lasagne z bakłażanem i pomidorami z Sycylii

Zgłoś nadużycie

Lasagne z bakłażanem i pomidorami z Sycylii
1 of 1 Zdjęcia CIRIO
Załaduj zdjęcie
Dodał: CIRIO
Dodano do:  Naleśniki, placki
Oglądalność strony:  705 odsłony
Czas przygotowania:  20 minuty
Czas gotowania:  15 minuty
Danie: dania główne

Pozostałe informacje

Kuchnia: włoska

Składniki

  • (dla 4 osób)
  •  
  • 1 kg makaronu Lasagne
    1 l beszamelu
    300 g tartego sera Parmezan
    2 bakłażany
    5 łyżeczek oliwy ExtraVergine
    Bazylia, sól, pieprz
    CIRIO Przecier w kartoniku 500 g (2 opakowania)

Wskazówki

1. Bakłażana umyj, pokrój na ½ cm plastry, smaż 2 min na rozgrzanej oliwie z oliwek
2. Przygotuj sos pomidorowy: na patelni, na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekana cebulę, dodaj sól, pieprz i przecier Cirio.
3. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, rozłóż płat lasagne (najlepiej użyć świeżego makaronu, suche płaty możesz wcześniej obgotować) . Przykryj warstwą bakłażana, dodaj beszamel i sosu pomidorowy. Posyp Parmezanem. Powtarzaj warstwy do wykorzystania wszystkich płatów makaronu.
4. Zapiekaj przez 15 min w temp. 200°C.

Nie dodano żadnej recenzji