Kotlety z ryżu

Zgłoś nadużycie

Dodał: Angela
Dodano do:  Dla wegetarian
Oglądalność strony:  363 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: dania główne

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 1 całe jajko
  • bułka tarta do obtoczenia
  • sól
  • pieprz i olej do smażenia

Wskazówki

ryż ugotować na sypko , pokroić jajka drobno , posiekać drobno natkę pietruszki , całość wymieszać dodając całe jajko oraz sól i pieprz do smaku. Formować małe kotleciki obtaczając w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.Można podawać na zimno lub czerowonym barszczem.życzę smacznego.

Nie dodano żadnej recenzji