Konfitura winogronowa z figą

Zgłoś nadużycie

Konfitura winogronowa z figą
1 of 1 Zdjęcia bierka
Załaduj zdjęcie
Dodał: Bierka
Dodano do:  Przetwory
Oglądalność strony:  871 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: dodatki

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 1 kg białych winogron
    7-8 suszonych fig
    1 opakowanie Konfitur-Fix Diamant
    350 g Cukru białego Diamant

Wskazówki

Figi zalać wrzątkiem i moczyć kilka minut. W tym czasie winogrona przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Namoczone figi osączyć i drobno pokroić, wymieszać z winogronami, cukrem białym Diamant i Konfitur-Fix Diamant. Doprowadzić do wrzenia, gotować pod przykryciem 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do słoiczków, szybko zamknąć i postawić do góry dnem na kilka minut.

Nie dodano żadnej recenzji