Login
Tagi
(konkrs dr.Oetker.babka (konkurs Dr.Oetker (konkurs Dr.Oetkera Advocat adwokat na słodko z owocami adwokat w kawie agrest ajurweda ala omlet ale sałatka pomidorowa alkohol alkohol dla kobiet alkohole almette Almette z jabłkiem i gruszką amaretto Amerykańska sałatka ananas ananas przepisy Zobacz wszystkie
Konfitura winogronowa z figą
Zgłoś nadużyciePozostałe informacje
Kuchnia: polskaSkładniki
- 1 kg białych winogron
7-8 suszonych fig
1 opakowanie Konfitur-Fix Diamant
350 g Cukru białego Diamant
Wskazówki
Figi zalać wrzątkiem i moczyć kilka minut. W tym czasie winogrona przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Namoczone figi osączyć i drobno pokroić, wymieszać z winogronami, cukrem białym Diamant i Konfitur-Fix Diamant. Doprowadzić do wrzenia, gotować pod przykryciem 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do słoiczków, szybko zamknąć i postawić do góry dnem na kilka minut.