Konfitura wiśniowa z migdałami prażonymi w karmelu

Zgłoś nadużycie

Konfitura wiśniowa z migdałami prażonymi w karmelu
1 of 1 Zdjęcia bierka
Załaduj zdjęcie
Dodał: Bierka
Dodano do:  Przetwory
Oglądalność strony:  997 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: dodatki

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 1 kg wydrylowanych wiśni
    1 opakowanie Konfitur-Fix Diamant
    500 g cukru białego Diamant (ilość sugerowana)
    100 g migdałów
    50 g cukru trzcinowy Diamant Dark Muscovado (do prażenia migdałów)

Wskazówki

Migdały posiekać i prażyć na suchej patelni przez minutę, dodać cukier trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado, mieszać, aż się rozpuści i pokryje migdały. Zdjąć migdały z patelni, rozłożyć na papierze do pieczenia i gdy wystygną pokruszyć na małe kawałeczki. Wiśnie wymieszać z cukrem białym DIAMANT i Konfitur-Fix DIAMANT, przełożyć do rondla i doprowadzić do wrzenia, gotować 3 minuty, na końcu mieszając z prażonymi migdałami. Gorącą konfiturę przełożyć szybko do wyparzonych słoiczków i odwrócić na kilka minut do góry dnem. 5 minut i gotowe!

Nie dodano żadnej recenzji