Login
Tagi
(konkrs dr.Oetker.babka (konkurs Dr.Oetker (konkurs Dr.Oetkera Advocat adwokat na słodko z owocami adwokat w kawie agrest ajurweda ala omlet ale sałatka pomidorowa alkohol alkohol dla kobiet alkohole almette Almette z jabłkiem i gruszką amaretto Amerykańska sałatka ananas ananas przepisy Zobacz wszystkie
Konfitura wiśniowa z migdałami prażonymi w karmelu
Zgłoś nadużyciePozostałe informacje
Kuchnia: polskaSkładniki
- 1 kg wydrylowanych wiśni
1 opakowanie Konfitur-Fix Diamant
500 g cukru białego Diamant (ilość sugerowana)
100 g migdałów
50 g cukru trzcinowy Diamant Dark Muscovado (do prażenia migdałów)
Wskazówki
Migdały posiekać i prażyć na suchej patelni przez minutę, dodać cukier trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado, mieszać, aż się rozpuści i pokryje migdały. Zdjąć migdały z patelni, rozłożyć na papierze do pieczenia i gdy wystygną pokruszyć na małe kawałeczki. Wiśnie wymieszać z cukrem białym DIAMANT i Konfitur-Fix DIAMANT, przełożyć do rondla i doprowadzić do wrzenia, gotować 3 minuty, na końcu mieszając z prażonymi migdałami. Gorącą konfiturę przełożyć szybko do wyparzonych słoiczków i odwrócić na kilka minut do góry dnem. 5 minut i gotowe!