Konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią

Zgłoś nadużycie

Konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią
1 of 1 Zdjęcia hera
Załaduj zdjęcie
Dodał: Hera
Dodano do:  Przetwory
Oglądalność strony:  1051 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: dodatki

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 600 g pomidorów (waga po obraniu i usunięciu pestek)
    400 g malin
    1 opakowanie Konfitur-Fix Diamant
    350-500 g cukru białego Diamant
    10-20 listków bazylii
    4 łyżki soku z cytryny

Wskazówki

Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę, wymieszać z malinami i sokiem z cytryny. Owocową masę przełożyć do garnka, wsypać Konfitur-Fix Diamant oraz wybraną ilość cukru białego DIAMANT (350-500 g). Całość doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 3 minuty, przed końcem gotowania dodać posiekaną bazylię. Wyparzone słoiki napełnić konfiturą, zamknąć i odstawić na kilka minut do góry dnem.

Nie dodano żadnej recenzji