Klasyczne pierogi ruskie

Zgłoś nadużycie

Dodał: Angela
Dodano do:  Pierogi, kluski
Oglądalność strony:  543 odsłony
Czas przygotowania:  60 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: dania główne

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 1/4 kg mąki
    1/4 litra gorącej wody
    1 łyżka oleju
    FARSZ:
    30 dag ziemniaków
    1 cebula
    1/8 kostki masła
    1/4 opakowania twarogu półtłustego
    sól, pieprz mielony czarny.

Wskazówki

Ziemniaki ugotować i zmielić. Cebulę podsmażyć na maśle i wymieszać z ziemniakami i twarogiem. Przyprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
Przesianą mąkę ugnieść z wodą. Ciasto rozwałkować i szklanką wycinać koła. Nakładać w nie farsz i zalepiać dokładnie.
Pierogi wrzucać na gorącą wodę i gotować, aż wypłyną.
Wyjdzie z tego ok. 25 pierogów.

Nie dodano żadnej recenzji