grilowane szaszłyki

Zgłoś nadużycie

Dodał: Agnethia
Dodano do:  Dania mięsne
Oglądalność strony:  457 odsłony
Czas przygotowania:  30 minuty
Czas gotowania:  30 minuty
Danie: przystawki

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 fix kotlety mielone Knorr
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dużuch zielonych oliwek
  • 20 pomidorków koktailowych

Wskazówki

Fix Knorr połaczyć z wodą i dodać do mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę. Masę mięsną wyrobić dokładnie dłońmi. Z mięsa uformować małe kulki i obtoczyć z nieiwlkiej ilości mąki. Na szpadki do szaszłyków nabijac mięsne kulki na przemian z oliwkami i pomidorkami koktailowymi. Piec na grilu z każdej strony po kilka minut aż mięso będzie upieczone. Podawać z sałatką ze świerzych warzyw.

Nie dodano żadnej recenzji