Faszerowana cielęcina w pomidorowym sosie z Lombardii

Zgłoś nadużycie

Faszerowana cielęcina w pomidorowym sosie z Lombardii
1 of 1 Zdjęcia CIRIO
Załaduj zdjęcie
Dodał: CIRIO
Dodano do:  Dania mięsne
Oglądalność strony:  735 odsłony
Czas przygotowania:  20 minuty
Czas gotowania:  45 minuty
Danie: dania główne

Pozostałe informacje

Kuchnia: włoska

Składniki

  • (dla 4 osób)
  •  
  • 600 g dobrej cielęciny
    2 jajka
    100 g masła
    50 ml odtłuszczonego mleka
    80 g małych grzanek chlebowych
    9 łyżeczek tartego sera Parmezan
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Oliwa z oliwek Extra Vergine
    Gałka muszkatołowa, natka pietruszki sól, pieprz
    CIRIO Pomidory bez skóry (400 g)
    50 g koncentratu pomidorowego

Wskazówki

1. Wymieszaj w misce farsz: grzanki chlebowe, ser Parmezan, jajka, roztopione masło, 1 ząbek posiekanego czosnku, posiekaną natkę pietruszki, sól, gałkę muszkatołową. Połącz dokładnie wszystkie składniki, dodaj mleko w proszku.
2. Cielęcinę rozkrój, rozsmaruj farsz, zroluj i zwiąż sznurkiem kuchennym.
3. Na patelni podsmaż czosnek, dodaj pomidory Cirio i koncentrat pomidorowy, 2 łyżki wody, sól, pieprz. Dodaj cielęcinę i gotuj przez 45 min.
4. Pokrój cielęcinę w plastry, serwuj na pomidorowym sosie.

Nie dodano żadnej recenzji