Konserwowa fasolka szparagowa

Zgłoś nadużycie

Dodał: Hera
Dodano do:  Przetwory
Oglądalność strony:  494 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: dodatki

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 1 kg fasolki
  • zalewa:
  • 2 szklanki wody
  • 1 dkg soli
  • 0
  • 5 dkg kwasku cytrynowego
  • 0,5 dkg cukru

Wskazówki

Strąki fasolki /całe lub pokrojone-ja daję całe/ włożyć do lekko osolonej wrzącej wody i obgotować przez 3 min. następnie odcedzić, gorące nałożyć do słoików.Składniki zalewy zagotować i zalać nią fasolkę. Słoiki zamknąć, wstawić do wody o temp. zbliżonej do temp. słoików. Pasteryzować w temp. 95 st. C przez 80-100 min.Po 48 godz. powtórzyć pasteryzację w tej samej temp. przez 30-35 min.Czas pateryzacji dotyczy słoików o poj. 0,8 - 1 l.

Nie dodano żadnej recenzji