Farsz z kapusty

Zgłoś nadużycie

Dodał: Nimfa.wodna
Dodano do:  Pierogi, kluski
Oglądalność strony:  596 odsłony
Czas przygotowania:  45 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: dodatki

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • małą główka kapusty
    2 jajka na twardo
    2 duże cebule
    2 łyżka dowolnego tłuszczu
    sól
    pieprz

Wskazówki

Kapustę umyć, podzielić na cztery części, zalać wrzątkiem i obgotować przez 30min, przestudzić i odcisnąć z wody.
Posiekać kapustę.
Zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać kapustę, przyprawy i smażyć aż całość zbrązowieje.
Dodać wówczas posiekane jajko na twardo, chwile podsmażyć.

Nie dodano żadnej recenzji