Bucatini all’Amatriciana z Rzymu

Zgłoś nadużycie

Bucatini all’Amatriciana z Rzymu
1 of 1 Zdjęcia CIRIO
Załaduj zdjęcie
Dodał: CIRIO
Dodano do:  Makarony
Oglądalność strony:  659 odsłony
Czas przygotowania:  20 minuty
Czas gotowania:  45 minuty
Danie: dania główne

Pozostałe informacje

Kuchnia: włoska

Składniki

  • (dla 4 osób)
  •  
  • 300 g makaronu Bucatini
    70 g wędzonego boczku
    3 łyżeczki oliwy z oliwek Extra Vergine
    Starty ser Pecorino Romano
    Sól, pieprz
    CIRIO Przecier Passata Rustica (500 ml)

Wskazówki

1. W garnku zagotuj dużą ilość osolonej wody. Ugotuj makaron bucatini zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na dobrze rozgrzanej patelni.
3. Dodaj Przecier Passata Rustica i gotuj przez 10 min. Dopraw solą i pieprzem.
4. Makaron odcedź dodaj do sosu. Podawaj na gorąco posypane serem Pecorino Romano.

Nie dodano żadnej recenzji