BEZGLUTENOWE SMOOTHIE Z INKĄ

Zgłoś nadużycie

BEZGLUTENOWE SMOOTHIE Z INKĄ
1 of 1 Zdjęcia ewasie
Załaduj zdjęcie
Dodał: Ewasie
Dodano do:  Potrawy dietetyczne
Oglądalność strony:  2264 odsłony
Czas przygotowania:  10 minuty
Czas gotowania:  1 minuty
Danie: napoje

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 2 łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej
  • 200 ml mleka
  • Połówka jabłka
  • Połówka pomarańczy
  • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • Szczypta cynamonu         
  • 1 łyżeczka miodu

Wskazówki

Mleko zagotuj. Następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej. Odstaw do ostygnięcia.

 

Do misy blendera wrzuć obraną i pozbawioną gniazda nasiennego połówkę jabłka oraz wyciśnij sok z połowy pomarańczy. Dodaj dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zblenduj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.

 

Tak przygotowaną masę zalej ostudzoną Inką Bezglutenową. Dodaj szczyptę cynamonu i łyżeczkę miodu. Całość ponownie zblenduj. Twoje delikatne piankowe smoothie gotowe.

Nie dodano żadnej recenzji