Łazanki z kapustą i grzybami

Zgłoś nadużycie

Łazanki z kapustą i grzybami
1 of 1 Zdjęcia hera
Załaduj zdjęcie
Dodał: Hera
Dodano do:  Makarony
Oglądalność strony:  377 odsłony
Czas przygotowania:  0 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: dania główne

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  •  
  • 1. Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
  • 2. kapusta kiszona - 500g
  • 3. grzyby suszone - 50g
  • 4. cebula - 2 szt.
  • 5. masło - 2 łyżki
  • 6. pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
  • 7. sól, pieprz czarny do smaku

Wskazówki

Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. 
Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

Nie dodano żadnej recenzji