Ostry sos chiński

Zgłoś nadużycie

Dodał: Pink.muffin
Dodano do:  Sosy i dipy
Oglądalność strony:  1719 odsłony
Czas przygotowania:  3 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: dodatki

Pozostałe informacje

Kuchnia: chińska

Składniki

  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • 1 łyżka pasty pomidorowej
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1/2 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka miodu wymieszanego z 2 łyżkami ciepłej wody
  • 1-2 roztarte ząbki czosnku
  • 4 łyżki wódki wyborowej

Wskazówki

Składniki sosu dokładnie wymieszać.

Do mięsa, drobiu i ryb podczas ich opiekania na rożnie elektrycznym lub pieczenia w piekarniku.

Nie dodano żadnej recenzji