Ogórki w tabasco

Zgłoś nadużycie

Dodał: Psotka
Dodano do:  Surówki, warzywa
Oglądalność strony:  872 odsłony
Czas przygotowania:  20 minuty
Czas gotowania:  0 minuty
Danie: sałaty

Pozostałe informacje

Kuchnia: polska

Składniki

  • 5 kg świeżych ogórków
  • 8 łyżek soli
  • 1 kg cukru
  • 3 szklanki octu
  • 12 łyżek oleju
  • 6 łyżeczek sosu tabasco
  • 4 duże główki czosnku

Wskazówki

Ogórki dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osączyć i pokroić w plasterki. Wymieszać z solą i ząbkami czosnku. Odstawić na 3 godziny, aby puściły sok. Zagotować razem cukier, ocet, olej i 6 łyżeczek sosu tabasco. Przygotowaną zalewą zalać ogórki i odstawić na 12 godzin. Następnie przełożyć do słoików i pasteryzować 15-20 minut.

Nie dodano żadnej recenzji